Om Johan

IMG_0959

 

 

 

 

 

 

 

Fluga har jag väldigt sällan. Har inte så många bilder på mig själv, så det fick bli en från bröllopet. Från just bröllopet finns det rätt många bilder.

Jag föddes i Blekinge och var pastorsbarn ett halvår, sen blev min pappa bonde i småland istället. Därför uppvuxen på en gård i Pilås utanför Braås utanför Växjö. Gjorde klassisk jordenruntresa efter gymnasiet, sen ungdomsledare i Alingsås missionsförsamling några år. Plugga en termin teologi på GU och sedan två år kor och grisar på SLU. Heltidsordförande för equmenia i fyra år, fram till sista april 2012. Sedan 1 juni 2012 anställd som projektledare i Gemensam Framtid. Och läsåret 2012/2013 läser jag lite husdjursavel på SLU igen. Ett ben i kyrkan och ett i djurvärlden, en bra kombo!

Är sedan 1 oktober 2011 gift med Josefine Arenius. Hennes blogg är oftast bättre, och alltid mera uppdaterad. Sedan 7 februari 2013 pappa till Signe. Hon har ingen blogg, så henne slipper jag tävla med.

Har tre bröder som är ungefär likadana, fast med olika tyngd i benen. Kyrka och djur. Två har får och en tredje kommer ha det inom något år. En driver en gård som heter Lammet och Bonden. Två av dem har också läst på SLU.

Ja, jag tror att man påverkas av sin uppväxt. Det kan inte vara en tillfällighet att fyra bröder som växer upp på en bondgård med frikyrkoengagerade föräldrar alla fyra blir intresserade av lantbruk och engagerade i olika kristna församlingar.