en bra oneliner

Ibland är predikningar i kyrkan bra, och ibland är de lite mindre bra. I går lyssnade jag på en som faller i kategorin bra. Kanske till och med riktigt bra. Det var dessutom i min egen församling, så det känns extra roligt.

Lasse Svensson, kyrkoledare för Gemensam Framtid, och tillika min chef, var inbjuden för att predika och svara på frågor vid kyrkkaffet. Temat var ”att lyssna i tro” eller något liknande. Bland annat pratade han om kampen att fortsätta lyssna när man inte hör något från Gud. ”Det är liksom ingen ide att lyssna någon annan stans, för det är Jesus som är vägen sanningen och livet” 

Här finns hela om du vill lyssna

Känns det för långt så kan du få de nitton minuternas bästa formulering, helt subjektivt bedömt av mig: man kan vara helhjärtad utan att vara tvärsäker.

Hade jag varit en såndär pastor eller annan ledare som twittrade oneliners så hade jag slängt ut den formuleringen på twitter utan att tveka.

Om vi skulle vänta med att vara helhjärtade tills vi var tvärsäkra, då skulle det inte bli mycket gjort. Om politiker skulle vänta med att agera innan de var helt tvärsäkra på att deras förslag var vattentätt och det bästa mänskligheten skådat, då skulle ingen våga bli politiker. Om ingen vågade testa sin företagsidé innan han/hon visste om det skulle bära, då hade vi inte haft så många företag. Ja, du fattar.

Fler helhjärtade och färre tvärsäkra. Det skulle bli ett roligare samhälle