Intensiv vecka

Rätt mycket jobb den här veckan, och en del pluggande. Tror att jag klarade dagens tenta. Imorgon är första regionala bildarmötet på jobbet. Gävle och Region Mitt är det som gäller. Nästa helg Örebro och Region Svealand. Viktiga avstamp i equmenias och Gemensam Framtids väg framåt. Sen hinner dessa två möten utvärderas i december och så kör vi fem på raken i januari/februari 12 januari – 9 februari.

Mitt i det råkade det ringa en mäklare igår och säga att det fanns en lägenhet vi ville ha. Så nu har jag och frun bränt mer pengar än vi har. Men banken är ju snäll. Inflyttningsfest i mars.

Slås ibland av hur sjukt meningsfullt jobb jag har. Rätt nöjd att ha det så. Mycket kunde såklart varit annorlunda och roligare. Absolut. Men ändå. Det känns oftast bra. Hade det inte gjort det hade jag nog inte fortfarande stått kvar vid datorn på kontoret en sen fredagskväll.

Det känns meningsfullt just av en enkel aneldning. Jag tror att regionerna, som jag har uppdraget att jobba med, är en sjukt viktig nyckel i equmenia och Gemensam Framtid. Två organisationer i En stor rörelse. Som skulle kunna rymma många fler! Fokus i den gemensamma rörelsen är, och skall vara, den lokala föreningen och församling. Regionen kommer bli en av rörelsens viktigaste resurser i att stödja och utmana det lokala sammanhanget. Kan bli riktigt nervös när jag tänker på hur galet viktigt det är att detta blir bra.

Mitt i alla funderingar om regioner och husdjursavel har vi alltså lyckats köpa en lägenhet. Och störst av allt, det som förundrar mest, helt ojämnförbart med allt annat, är att det växer en liten krabat inne i Josefine. Idag hade han/hon hicka.

På sätt och vis. Strunt samma hur det går med tentan, regionerna och lägenheten. Bara han/hon får det bra. Men, det är klart, jag hoppas han/hon kommer växa upp i en rörelse med bra regioner, bo i en sjysst lägenhet och ha en pappa som har en kandidatexamen i husdjursvetenskap.