ledarskap och kommunikation

har senaste tiden funderat en del på vad det är som får rörelser att fungera eller inte fungera. Att leva eller dö, för att uttrycka det lite tydligare.

Och tror för tillfället att det till mycket stor del är en fråga om ledarskap och kommunikation. Om dessa två delarna funkar så kommer mycket av det andra att funka också. Då vet alla delar av rörelsen vart vi är på väg, vad som gäller och hur man påverkar.

Framförallt blir dessa båda behov tydliga i en förändringsprocess. Och då det räcker inte att ledarskapet funkar

ja. det var bara det.

 • Sofia Fransson

  Håller helt med Johan, men jag tror att de finns en tredje del som är minst lika viktigt och som är klurig att komma åt. Engagemang och vilja i rörelsen får att nå målen, vilket förhoppningsvis skapas via god kommunikation och ledarskap. Men utan viljan så kommer vi ingen stans. 

  • Johan Arenius

   sant. det är onekligen en demokratiskt utnaning. För equmenia och GF, de rörelser jag känner bäst, är det helt avgörande tror jag. En viktig faktor det det tror jag är att man är så tydlig att jag som ”vanlig” medlem vet vad jag tar ställning för/mot. Otydlighet är det sunkigaste och minst demokratiska. För viljans skull är det viktigt att känna delägarskap tror jag.

 • Pastor Ingrid Svensson

  Och jag skulle vilja påstå att gott ledarskap öppnar för kommunikation.
  mvh Ingrid

  • Johan Arenius

   absolut