nyhetskommentar

En av dagens bästa stunder är morgon i soffan ihop med Signe. Hon sover och jag kollar på nyhetsmorgon. Kan inte låta bli att reta mig på två av dagens nyheter.

1 att ryssarna flyger in mot Sverige och vi inte är bredda. Det gör väl inget. Problemet är ju att ryssarna är på hugget, inte att vi inte är det. Mer energi borde läggas på att kyla ner ryssarna, och andra krigssugna, än att rusta och hetsa länder som inte vill sattsa på försvar. Astrid Lindgrens inlägg i flygdebatten hade förmodligen varit att citera boken om bröderna lejonhjärta ”om alla hade varit som jonatan hade kriget vunnit. Nej, om alla hade varit som jonatan hade det inte funnits några krig”. Utopi? kanske, men det är mot utopierna vi måste sikta.

2 telias valberedning försvarar det faktum att en nyvald styrelseledamot smitit från skatten med ”jamen, han är ju en framgångsrik entreprenör. Vi borde vara stolta över att ha honom i vår styrelse”. Sant såklart att han är framgångsrik entreprenör och att sådanan behövs i en bolagsstyrelse. Men det skulle ju inte skada om man också la till ”fast givetvis är det inte okej att smita från skatten”.

Vad Signe tyckte om nyheterna? Hon sov nöjt vidare