tänka själv….

…eller recensera?

Jag slås av det ibland. När jag är som sugnast på att skriva något så rör det nästan alltid en recention av vad någon/några annan/andra sagt eller skrivit. Rätt sällan en egen tanke. Men det kanske är naturligt. Man tänker ju liksom mest på sånt som andra också tänker på. Och pratar ju om sånt som andra pratar om.

Hela Parken Zoo grejjen kunde jag skriva ett inlägg om. Mest för att jag tycker att det inte är så farligt. Att någon avlivar kastrerade vildhundar, det kan väl inte vara så farligt? eller att djur blandas i frysen? att en antilop får fel foderstat är ju ett uppenbart behov av kompetensutveckling. Det sunkiga i hela storyn är väl egentligen bara att chefen ljög. vad som gjorts känns inte så farligt.

Men, det var ju inte zoot jag skulle skriva om. Utan mera bara det faktum att jag så sällan skriver eller säger något utan att någon annan satt igång min tanke. Ta jobbet på Gemensam Framtid tex. Mina tankar runt det är väldigt mycket reaktioner på sådant jag tycker borde göras annorlunda, eller sånt vi borde göra mera av. Rätt mycket faller i katergori 1.

Eller när jag kollar på nyheterna. Då blir jag ofta sugen på att skriva. Men hur intressant är det att läsa min recension egentligen. Att jag tycker att Bosse Hansson och hans kompisar är extremt sunkiga och helt upp-och-ner-vända i sin argumentation. Att de rent av är så korkade att de borde stannat kvar i kontrollrummet och inte släppts in i studion. Det är ju rätt ointressant.

En tyckarblogg blir kanske i själva verket inte mera än sånna där ”dagen-outfit-bloggar”. Det blir ”dagens-åsikt-blogg” istället. Men vad är skillnaden. Egentligen. Jo, en viktig skillnad finns, minst. Åsikter snarare än outfits för samhället frammåt. En anna skillnad är i och för sig att det är tröttsammare att läsa/höra folks åsikter än att titta på folks outfits.

Hur som helst. Det är inte ofta man tänker en egen tanke tror jag.