två olika pulser

En ovanligt spretig dag. Sov länge. Förmiddagssamtal med pastorn i min församling kring engagemang och annat gött som gör mig hoppfull inför Immanuelskyrkans framtid. Där vill jag vara med.

Sedan en bra lunch med Petter Forkstam, engagerad i bland annat (mp) och RFSU. Tack för goda ideer kring demokratiutveckling.

Sen kom dagens höjdare. MVC, mödravårdscentralen. Jag är ju vare sig mamma eller tandläkare, men jag får gå med ändå. För några veckor sedan var vi på ultraljud och fick bilder på vårt barn. Denna gång var det koll av lite av varje. Bland annat lyssnade barnmorskan på barnets hjärta. Så galet. Det hördes liksom två pulser från Josefine. Hennes egen och barnets. Det går verkligen inte fatta, men är hur coolt som helst.

Sen möte med Ida Hennerdal, min efterträdare på equmenia, där hon återgav equmeniatankar in i regionprocessen jag jobbar med. Mycket tacksam över att ha fått lämna över ordförandeklubban till någon som är bättre än mig! Och när vi hade pratat jobb ett tag kom hennes man förbi på lite kvällsmat.

Och nu sitter jag och josefine med varsin dator i knät. Min utsikt är bättre än hennes :-)

Utan tvekan är dagens och veckans häftigaste upplevelse ljudet av en puls som inte var josefines utan någon annans. Funderar på när jag kommer vänja mig vid tanken på att bli pappa, det har jag inte gjort än i all fall.